Lazatte: Dobrý start

Skvěle zahájila česká výprava svou účast na letošních Světových hrách mládeže. V týmové soutěži národů získali naši jezdci stříbrnou medaili. Je to už třetí umístění “na bedně” v řadě za sebou. První místo tentokrát patří Španělsku, třetí skončili Francouzi.

Za Česko nastoupili v uvedeném pořadí Jirka Sehnal, Denisa Pecháčková, Eliška Hříbková, René Vymětal, Vojta Vepřek a Tomáš Vepřek. Všichni jezdci zajeli bez chyb své naplánované branky, současně se ale nepouštěli do rizikových skoků. Celkový zisk 640 bodů je zatím náš nejvyšší v historii týmové soutěže, i když samozřejmě obtížnost branek se na každém ročníku může lišit.

Druhé místo za Španělskem důstojně navazuje na loňské vítězství a třetí medaile v řadě naznačuje, že to snad není jen náhoda. A kromě jezdců samotných je potřeba poděkovat i Davidovi Kalašovi s Liborem Pecháčkem, kteří s týmem sekci prošli, promysleli strategii a David pak celý závod sčítal průběžné výsledky.

Den ukončil slavnostní zahajovací ceremoniál, který se odehrával tak, jak byste čekali: italsky. “Sraz v sedm hodin”, oznámili pořadatelé. V sedm hodin byli na místě všichni – kromě pořadatelů. O půl osmé, kdy mě vyrazit slavnostní průvod městem, se stále nedělo nic, v osm se konečně začalo něco dít. Záměnu slovenské vlajky za ruskou naši sousedé vyřešili z vlastních zdrojů, za jedinou chybějící hymnu při představení národů  – českou – jsme si vyslechli několikeré “Scuzi, scuzi”, ale přesto měli někteří kluci slzy v očích nad tou křivdou 🙁 Ostatní už ale klaplo, od nablýskané dechovky přes mávající obyvatele městečka vyložené v oknech a před bary na trase průvodu až po proslovy poloviny městského zastupitelstva – chyběl mezi nimi snad už jen učitel a farář.

Co ale udělalo radost, byly účastnické medaile, které všichni jezdci dostali při nástupu na krk. A pak samozřejmě medaile a obří pohár za druhé místo v týmovce.

Kompletní výsledky najdete zde.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *