Světové hry mládeže – WORLD YOUTH GAMES 2023

Po dlouhých čtyřech letech jsme konečně dosáhli na bednu v Národech, aneb daleká cesta do Španělska. Druhý červencový týden byl pro naši talentovanou trialovou mládež tou nejdůležitější událostí letošního roku. Rozjeli jsme se do Španěl…někdo letecky, někdo autem, někdo obytkou…způsob dopravy různorodý, ale cíl pro všechny stejný…tohle světové setkání trialových borců si užít, vybojovat to nejlepší umístění a být hrdý na to, že reprezentuji svou zem!

Durana – ospalá španělská vesnička nedaleko historického města Vitoria-Gasteiz, kdy její projížďkou rozhodně nepoznáte, že se tady brzy bude odehrávat to nejdůležitější z mládežnického světového trialu. Počasí toho týdne bylo na Španělsko poněkud netypické. Teploty okolo 20 stupňů, deštivo, nevlídno…Příjezd na parkoviště místní školy…čti trialového kempu a přítomnost všech možných národností již dal ve středu tušit jisté vytržení z vesnické letargie. Místní klub finišoval s posledními úpravami na trati, vše bedlivě střeženo před zraky zvědavých jezdců i jejich doprovodů. Velice milým gestem bylo zaslání odkazů s možností, kde nedaleko závodiště je možné trénovat. Čas se tedy spravedlivě rozdělil mezi trénink a relax ve vlnách Atlantiku.

Páteční podvečer patřil bitvě v Národech. Na start jsme postavili to nejlepší: Hanču A., Pepíka B., Matyho B., Štěpánku M, Věnka V., Kubu K. Jednotlivé branky se nezdály příliš těžké, ovšem nejen naše jezdce potrápily. Hned v prvním úseku tak většina riderů volila lehčí branku, jisté nižší body. Kuba Kalaš, ten si jízdu opravu užíval a bez problémů projížděl „cadeťácké“ branky.

 

Úsilí všech našich jezdců bylo odměněno fantastickým druhým místem. Hrdě jsme pak byli součástí slavnostního vyhlášení a převzetí trofejí. Poté následoval oficiální ceremoniál, kde se představily všechny týmy a soutěž se tímto zahájila. Semifinálové sekce byly postaveny zdánlivě lehčí, než by se dalo očekávat, venku tři sekce (kameny, beton), dvě sekce vevnitř v hale (cívky, dřevo), ty byly o poznání techničtější. Cílem dne tedy bylo neudělat chybu, jet technicky a čistě. V obrovské konkurenci se naši jezdci rozhodně neztratili. Zdeněk si svou premiéru na světových hrách určitě užil, probojoval se dokonce do nedělního finále, kde obsadil krásné 9. místo. Honza se umístil se na 18. místě. Pro Johannku i Hanču to byl také první opravdu velký závod a cílem bylo sbírat zkušenosti. To se určitě podařilo. V kategorii Benjamin již byla znát obrovská světová konkurence, a ačkoliv Maty i Pája jeli snaživě, i malá chyba či časové zaváhání je automaticky posouvalo na nižší místa. „Velké holky“ už musely umět skákat do zadního kola, bez toho byly některé branky nejetelné, tady se srdnatě držela desítky nejlepších naše Štěpánka a postoupila do nedělního finále. Minimáci- to byl zástup Britů a Španělů, kdy jim na paty šlapal náš Věnek. I Honza bojoval jak drak a umístil se na celkovém 17. místě, Adam skončil osmadvacátý. V kategorii Cadet to byl nelítostný boj o každou desítku, v ní Kuba K. vybojoval účast do finále. Franta si dojel pro devatenácté místo, Vojta skončil dvaadvacátý. Všichni jsme pak drželi palce (či pěsti ) asi největší české naději v kategorii Poussin Pepovi B., který do finále postupoval z parádního 4. místa.

Nedělní finále a obhlídka tratí ukázala obrat v přípravě jednotlivých sekcí…Ty byly totiž nachystány Julenem pečlivě, velmi technicky, zpravidla o kategorii výše, než byly ty semifinálové… technická jízda, bez kompromisů.

Štěpánka Mudrychová vybojovala krásné, šťastné 7. místo, stejně jako Věnek Valenta v kategorii Minime. GRATULUJEME. V kategorii Cadet se Kuba K. umístil na 11. místě. Pepovi těžké tratě sedly, a především jeho druhé kolo pak byla krásná podívaná. Jeho výkon byl fantastický a zaslouženě si na podium hrdě vkráčel pro svou stříbrnou medaili ze Světových her.

Na závěr přinášíme celkový přehled a umístění našich jezdců dle kategoriií:

Josef Buriánek- 2.místo_Poussin

Zdeněk Koubek- 9.místo_Poussin

Jan Judas- 21.místo_Poussin

Hana Andrlová- 9.místo_Youth Girls

Johanna Brzobohatá- 10.místo_Youth Girls

Matyáš Buriánek- 14.místo_Benjamins

Pavel Povýšil- 21. místo_Benjamins

Věnek Valenta- 7. místo_Minime

Jan Kouba- 17. místo_Minime

Adam Koubek- 28. místo_Minime

Štěpánka Mudrychová- 7.místo_Girls

Jakub Kalaš- 11. místo_Cadet

František Andrle- 19. místo_Cadet

Vojtěch Vepřek- 22. místo_Cadet

 

Všem z celého srdce blahopřejeme, děkujeme za skvělou reprezentaci naší země a těšíme se na další závodní rok.

Pracovní skupina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *