Co nás v Budějovicích čeká

Také si před závodem v novém prostředí kladete otázku, jak to tam asi bude vypadat a co vás čeká? Nebo prostě v sobotu ráno opíšete z propozic GPS souřadnice a po dojezdu na místo se necháte se překvapit? Pokud patříte k té druhé skupině, nečtěte dále! Vy ostatní si krátký rozhovor s ředitelem předposlední soutěže letošní sezony samozřejmě přečíst můžete.

Podzimní část sezony nabízí samé nové lokality. To platí i pro České Budějovice. Kde tedy budeme závodit?

Závod se bude konat v areálu Vohohospodářských staveb, kde se nachází spousta nádherných velkých kamenů. Jsou zde i nějaké panely, na kterých bude také jedna sekce.

Proč právě toto místo?

Já sám zde trénuji minimálně 12 let. Lokalita totitž nabízí skoro vše pro trénink potřebné. Výběr lokality tak byl jednoznačný, myslím, že každý jezdec si zde přijde na své. Majitel VHS s tím neměl žádný problém, naopak nám ještě i poskytl nějakou techniku na úpravu tratí.

Kdo závod pořádá?

Závod pořádám já za obrovské podpory pana Františka Špaleho, ředitele ÚAMK České Budějovice. Samozřejmě se na přípravách podílí jak můj otec, tak všichni tatínci od našich svěřenců z klubu, kterým tímto moc děkuji.

O závodech v Budějovicích jsme spolu poprvé mluvili vloni v létě na hamerském kempu, kdy jsme za tebou přišli a trošku na tebe „zatlačili“, jestli nechceš udělat závody…

Nikdy jsem se do pořádání závodů moc nehrnul, protože můj táta už dělal za svou kariéru dva závody MČR (v biketrialu, poznámka redakce) a vím, jak náročná práce to je. Ale poté, co jsme začali v Českých Budějovicích trénovat mládež, jsem si řekl, že udělat závod a přispět novou lokalitou pro mládežnický seriál Youth Games by bylo skvělé.

Díky, to je pro nás z Youth Games týmu velká pochvala. Zmínil jsi práci s mládeží – já o tobě vím, že nedávno jste s José Bigasem založili Biketrial Akademy při českobudějovickém ÚAMK. Jak vám to šlape?

Naše akademie má kolem dvanácti dětí. Všichni jsou moc šikovní, někdo samozřejmě víc, někdo méně, to je jasné. Tréninky máme dvakrát týdně po dvou hodinách. Z podpory ÚAMK se nám podařilo vybudovat skromný trialpark a máme se i kam schovat před deštěm – k dispozici je malinkatá hala. Prozatím to stačí, všichni se zlepšujeme a uvidíme, co přinese další rok.

Uvidíme vaše jezdce na domácím závodě příští sobotu?

Určitě se zúčastní nejméně šest dětí, které už si věří a chtějí si vyzkoušet závodní atmosféru.

A co ty jako ředitel, těšíš se?

Já sám jsem z toho nervózní, ale doufám, že se všechno podaří podle plánu a společně si to užijeme.

Určitě, držíme palce!


Dominikovi, stejně jako všem ostatním pořadatelům závodů Youth Games, nabízí samozřejmě tým Youth Games podporu a pomoc. K dispozici má standardní „cirkus“ v podobě seriálových medailí, časomíry, vlajek k sekcím, pásek na ohraničení tratí a peněz na zaplacení rozhodčích. Domluvili jsme se na dodání šipek na vyznačení branek v sekcích a samozřejmostí je základní PR pro každou soutěž, jednak na internetu (web ČSC, YG, Novinky.cz, facebook atd), jednak formou tiskové zprávy rozesílané do místních médií. Pokud uvažujete o pořádání závodů zařazených do seriálu ČPM – Youth Games v sezoně 2018, napište nám na mail info@youthgames.cz. Výběr pořadatelů bude probíhat během listopadu 2017.

Úvodní fotka je z DB profilu Dominika Puffera, autorem je Tomáš Beňo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *