Brno mezinárodně

Úvodní podnik Českého poháru mládeže v cyklotrialu přilákal v sobotu do Brna sedmdesát startujících – a to se přitom závodilo pouze v mládežnických kategoriích. České jezdce na startovní listině doplnili soutěžící ze Slovenska, Polska a Rakouska. V areálu v Kníničkách na ně čekalo 5 sekcí, soutěž se jela na 3 kola.

První soutěž sezony obsahuje vždy více neznámých, než kolik máme k dispozici rovnic a pořadatel je tak při sestavení propozic odkázán jen na odhady. Kolik přijede jezdců v promese? Kolik bude závodníků celkem? Jak nastavit časy startu jednotlivých kategorií? Samé otázky. A tak zatímco promesa startující v deset stanovený čas stihla s rezervou, druhá vlna se startem v pravé poledne se na sekcích zdržela a nejstarší kategorie se díky tomu o hodinu opozdily. Příští rok uděláme možnost registrace předem, získáme tak včas přehled a bude vše snazší.

Neznámou je letos v dubnu i počasí, očekávat lze cokoliv od parného slunce po husté sněžení. Pro Brno předpověď slibovala a realita potrvdila chladné ráno, polojasné dopoledne a dvě dešťové přeháňky: jednu lehkou před polednem, druhou větší těsně před startem dívek, minimů a kadetů. Možná i to bylo jednou z příčin, proč kadeti na sekcích sbírali většinou plné počty trestných bodů.

Brno bylo první soutěží, na které jsme použili software pro on-line zpracování výsledků. První soutěž sezony přináší vždy vyšší nároky na časomíru – kromě toho, že je potřeba vydávat startovní čísla, tak je nutné vyplnit i dosud prázdné tabulky jezdců. Nejinak tomu bylo i v Brně, ale jakmile byl “stroj naplněn”, fungovalo všechno výborně. Krátké zdržení při registraci závodníkům kompenzoval “startovní balíček” od firmy Emco. Zadaná data jsou teď připravena na celou sezonu a na dalších závodech už by mělo jít vše rychleji.

Vítězové

V promese se o vítězství bojovalo v “mini finále” – jak Adam Szlaga, tak Mikolaj Wozniak zajeli závod za nula TB a o vítězi rozhodovala rozstřelová sekce. Opět ji oba polští šikulové projeli za nula, rychlejší byl ale Mikolaj. Třetí skončil Ondra Hraba. V poussinech zvítězil Kuba Kalaš následovaný bratry Sehnalovými, youth girls vyhrála Alžběta Vaněčková následovaná sestrami Mudrychovými. Benjaminy vyhrál Kuba Mudrák, za ním následovali Vojtové Kalaš a Hříbek. Dívky v kategorii girls se seřadily v pořadí Eliška Hříbková, Denisa Pecháčková a Iva Antlová. V minimech zvítězil Jonas Kober, druhá Bětka Pečínková, třetí Andrej Galovič – toto byla opravdu mix kategorie! Nejstarší kadety vyhrál Marek Pochtiol, druhý Adam Kosík, třetí Ondra Krúpčik.

Kompletní výsledky najdete zde.

Fotografie najdete třeba v galerii Biketrialu Kyjov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *