Hledáme sponzory

Ani v sezoně 2017 se  neobejdou Youth Games bez sponzorů. Samozřejmě doufáme, že ti stávající nám zachovají svou přízeň i nadále, ale na naplnění rozpočtu přeci jen budeme potřebovat ještě nějakou (a to nejednu) korunu navíc. Radost z úspěšně rostoucího seriálu s sebou totiž nese i starost, jak celý tento “cirkus” uživit. Pomoci nám s tím můžete i vy – ať už vlastním příspěvkem, nebo zprostředkováním kontaktu na firmy či osoby, které budou ochotné Youth Games sponzorsky podpořit. Připravili jsme soubor otázek a odpovědí, jak na to.

Otázky a odpovědi:

Je možné poslat příspěvek přímo na nějaký účet?

Ano. Hospodaření seriálu bylo svěřeno do rukou ÚAMK AMK Biketrial klubu Olomouc, který zajišťuje veškeré platby a vyúčtování. Pokud tedy chcete přispět, můžete poslat platbu přímo na účet klubu 263036654 / 0300 vedený u Era – Poštovní spořitelny. Do zprávy pro příjemce uveďte “Youth Games 2017”, popřípadě i vaše jméno. Děkujeme!

Budete opět organizovat sbírku na HitHitu?

Ne, nebudeme. Loňská crowdfundingová sbírka na portálu HitHit.cz byla sice úspěšná (ještě jednou díky všem, kdo se zapojili), ale zároveň poměrně náročná na administraci a zabrala nám dost času. Letos zkusíme sehnat peníze touto přímou cestou.

Dostanu nějakou darovací smlouvu?

Ano, u všech příspěvků v hodnotě alespoň 1000 Kč vám připravíme standardní jednoduchou darovací smlouvu. Dar si pak můžete odečíst z daňového základu v souladu se zákonem o dani z příjmů. Pro přípravu smlouvy nás, prosím, kontaktujte mailem na adrese info@youthgames.cz – budeme potřebovat vaše identifikační údaje.

Na co budou sponzorské dary použity?

Sponzorské dary budou využity přednostně k úhradě rozhodčích na soutěžích Youth Games v roce 2017, na zajištění společných medailí pro sezonu a na ceny do závěrečného vyhlášení sezony. Bude-li to finančně možné, rádi bychom pořídili i společné technické vybavení (ozvučení, výsledková tabule) a poskytli další podporu místním pořadatelům v podobě vybavení nebo služeb.

Jaký je rozpočet Youth Games?

V sezoně 2016, kdy měl seriál 5 závodů, byly společné výdaje 130 tisíc, spolu s náklady jednotlivých pořadatelů tak celá sezona vyšla téměř na 200 tisíc korun. V roce 2017 je připraveno 11 soutěží (včetně MČR mládeže) se společným rozpočtem 420 tisíc korun.

Existuje nějaká žádost, ať sponzor ví, do čeho jde?

Ano, můžete využít připravený dopis s žádostí o podporu celoročního seriálu Youth Games, kde zájemce o sponzoring najde základní informace: o jaký sport se jedná, čeho jsme již dosáhli a jaké jsou naše plány do budoucna. Stáhněte si jej na tomto odkaze: dopis_sponzorum.pdf

Co sponzor za svoje peníze dostane?

Forma sponzorského plnění se odvíjí od výše sponzorského daru. Od prostého uvedení jména na webových stránkách přes reklamní banner vyvěšený na všech soutěžích Youth Games až třeba po možnost svébytného designu závodní sekce – v tom posledním případě už se ale bavíme o darech v řádech desítek tisíc korun.


Máte-li další otázky, napište nám (info@youthgames.cz), rádi vám na ně odpovíme. Děkujeme za vaši podporu, ať už finanční, nebo třeba jen sdílením této prosby.

Tým Youth Games

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *