UCI WYG Freiamt: Povzbuzení na úvod

Velmi úspěšně zahájili naši jezdci třídenní UCI Světové hry mládeže v německém Freiamtu. V soutěži národních týmů, která celý program otvírala, obsadili třetí příčku. Tým ve složení Vojta Hříbek, Tom Vepřek, Eliška Hříbková, Dominik Sabáček, Bětka Pečínková a Mára Pochtiol dokázali před fantasticky fandícím publikem nasbírat 400 bodů a nerozhodil je ani drobný déšť, který druhou polovinu soutěže provázel. Na prvním místě skončil tým Francie (460 bodů), na druhém Japonsko (400 bodů).

Pro celou naši výpravu to byl úspěch, který jsme absolutně nečekali, před týmovou soutěží jsme měli jedinou ambici: nebýt poslední. Všichni jezdci přispěli svými body k celkovému úspěchu. Příští rok už na to budeme připraveni a budeme více sledovat konkurenci během závodu a lépe taktizovat a pak se těšte, Frantíci!

Českou republiku ve Freiamtu reprezentuje 14 jezdců. Kromě výše jmenované šestice to jsou Eliška Mudrychová, Denisa Pecháčková, Vojta Vepřek, Kuba Kalaš, Renda Vymětal, Martin Damborský, Vojta Kalaš a Péťa Mokrý. Kategorie jsou letos silně obsazeny, i přes pár odhlášených závodníků zůstalo na startovce 169 jmen. UCI komisař Petr Fisch, který na šampionát stejně jako v minulých letech dohlíží, má z tohoto rekordního počtu účastníků na jedné straně radost,

na straně druhé ví, že časový harmonogram bude velmi napjatý: “Budeme se snažit dodržet termíny startů kategorií, ale předem se omlouváme, pokud dojde ke zdržení.” Semifinálové jízdy začínají v sobotu v 9:30 kategoriemi poussin a mladší dívky, v poledne do tratí nastoupí benjamini, minime a kadeti. Oproti loňskému ročníku v Aywaille jsou letos sekce o poznání obtížnější. Své vykonaly i husté lijáky, které celé okolí střídavě trápily během pátečního dne. Teď k večeru už se naštěstí obloha protrhává a na víkend slibují meteorologové jen to nejlepší 🙂 Přesto technický komisař UCI sekce mírně zkorigoval, takže se zdá, že by se zítra jezdci mohli docela dobře svézt. Pokud ale budou chtít postoupit do finále, budou muset zabojovat. Ze třiceti nebo čtyřiceti jezdců jich postupuje pouze dvanáct.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *