Report: Mikulášské poježdění

Zdá se, že zpestřit odpolední vyhlašování sezony dopoledním závodem nebyl špatný nápad. Byla to tak trochu samoobsluha – jezdci si sami volili, kterou kategorii v daném kole pojedou, sami si nadepisovali karty (to bylo obzvlášť půvabné) a sami si vybírali výhry podle počtu dosažených bodů. Komu přeci jen nějaká ta obsluha chyběla, ten mohl zamířit ven z haly do vytápěných stanů na guláš, svařák, kafe nebo čaj.

Tratě byly připravené čtyři, víc se jich do haly opravdu nevejde. Při účasti čtyřiceti závodníků (což nám úplně vyrazilo dech!) to znamenalo fronty, ale čekání si mohli jezdci krátit třeba pozorováním Drahoše Kříže, jak se v kostýmu čerta a ve vestě rozhodčího kromě počítání trestných bodů ještě snaží jezdce chytit do pytle. Dostali jsme ale nabídku rozšířit od ledna tréninkový prostor i do druhé poloviny haly zatím ukryté za weber-plachtama a pokud všechno vyjde, tak by na únorový Zimní závod mohlo být kontrolních úseků nachystáno šest nebo sedm a bude po frontách.

mik2Vítěze sobotní závod nemá. Vyhrál každý, jediným soupeřem tentokrát byly tratě. Pokud vám sobotní poježdění nestačilo a chtěli byste během zimy přijet na trénink do haly, rádi vás uvidíme – dejte vědět, kdy by vám to vyhovovalo a určitě se nějak domluvíme.

Na závěr chci ještě poděkovat vám všem za účast, ale hlavní dík patří těm, kdo se na přípravě sobotního dopoledne podíleli: Milanovi, Luďkovi, Hynkovi, Liborovi a ostatním, kteří strávili v hale nejeden večer přípravou tratí, Martině a jejímu cateringovému týmu, gulášovému šéfkuchaři Rudovi, šéfům rozhodčích Kubovi s Jančou a čertu Drahošovi :-)

Na fotky ze sobotních akcí můžete nakouknout třeba k Jirkovi Štěpánkovi.