Překvapení na závěr

Letošní Youth Games jsou u konce – poslední soutěž se jela minulý týden v Moravském Krase a byl to objev sezony. Kameny, terén, příroda, to jsou ingredience, které velmi rádi do seriálu přimícháme, aby sezona byla pestrá a rozmanitá. Závod ve Velké Dohodě tak přišel k chuti.

Pořádající mladý klub Trila Bike Moravský Kras připravil pět sekcí rozmístěných v místním přírodním volnočasovém areálu. Ten je situován do bývalého lomu, nabízí lezecké terény, lanovku, lanové centrum a protože jsme v Krasu, tak samozřejmě i jeskyni. Pro trial byly využity kamenné “hromádky”, doplněné jednou umělou sekcí.

Jedinou nepříjemností bylo počasí. Chladno a hlavně vytrvalý střídavě jemný a hustší déšť provázely celý soutěžní den. Klobouk dolů nejen před jezdci a jejich doprovody, ale také před rozhodčími. Přesto mezi účastníky panovala dobrá nálada, jako by z nebe nic nepadalo.

Dobrý tah bylo vyčlenění sekcí promesy do samostatných úseků. Na jedné straně práce navíc, řeknete si, a co rozhodčí atd? Závod promesy ale trval jen něco přes hodinu a pískání se na tu chvilku ujali rodiče jezdců z jiných kategorií. Tratě byly snadné, děti si je užily a uvolnilo se tak na sekcích pro ostatní kategorie.

Záměr postavit lehčí sekce, aby si jezdci poslední soutěž užili na pohodu, trochu narušil zmíněný déšť – největší “výprask” dostali kadeti na červených tratích. V mladších kategoriích se ale všichni svezli, mnozí si dali ještě repete v kategorii o jednu vyšší – aby také ne, když za každou registraci do soutěže dostali jezdci jednu jízdu na lanovce nad lomem.

Výsledky

V promese se o první čtyři místa jel kvůli bodové shodě rozstřel, nakonec zlatá medaile zamířila do Olomouce na krku Pepy Buriánka, stříbro do Veselí nad Moravou vezl David Kozel a bronz opět do Olomouce Matyáš Buriánek.

Poussiny ovládli jezdci domácího klubu. Zvítězil Jirka Sehnal se ztrátou jediné branky, druhý Vašek Kolář (oba Trial Bike), třetí místo Věnek Valenta (Olomouc).

V kategorii youth girls s jistotou zvítězila Alžběta Vaněčková (Veselí n/M), o druhé a třetí místo se bojovalo těsně na skóre a jedna zajetá šedesátka rozhodla ve prospěch stříbrné Dáni Pecháčkové (Cyklo trial Střední Čechy), bronz pak připadl Štěpánce Mudrychové (Znojmo).

V benjaminech se zopakovali někteří startující z poussinů (jak také lépe využít volný čas, když už máte předchozí kategorii dojetou?), první místo si ale zkušeně pohlídal Radim Ženatý. Druhý v pořadí Michal Nagy (Slovensko) a třetí Věnek Valenta (Olomouc).

Kategorii girls kralovala Eliška Hříbková (Trial Mraveniště), netradičně na velkém 26″ tátově kole – potvrdila tak známou mykologickou poučku, že houbám déšť svědčí. Na druhém místě se umístila Bětka Vaněčková a třetí Eliška Mudrychová – Znojmo mělo stroprocentní medailovou úspěšnost.

V minimácích se o medaile podělili Kuba Mudrák ze Slovenska, David Vlasák z Českých Budějovic a Kuba Kalaš ze Středních Čech v uvedeném pořadí.

Kadeti, jak už bylo řečeno, neměli závod lehký, jak ukazují skromné dovezené body. Těžké to ale bylo pro všechny v kategorii stejně a nejlépe se s tím popral René Vymětal (Znojmo), následovaný Martinem Damborským (Brno) a Tobiášem Daňkem (Veselí n/M).

V open kategoriích zvítězili Honza Sehnal (bílá), Jirka Sehnal (modrá) a Táda Kříž (zelená).

Kompletní výsledky najdete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *