WYG Aywaille: Bětka je stříbrná!

Obtížnost sekcí pro nedělní finále se zvedla o kategorii. Benjamini jeli víceméně to, co o den dříve absolvovali minimáci, které prozměnu čekaly včerejší kadetské tratě – ještě o kousek ztížené.

Tratě benjaminů byly tedy o sto procent těžší než včera, ale protože v sobotu byly extrémně lehké, tak i ty finálové byly jetelné. Tomáš zajel druhé kolo naprosto špičkově za tři body – bohužel mu ale předcházelo kolo první, kde na první sekci dostal pětku za tahání kola nad šipkou a protože už před závodem nebyl zrovna uvolněný, tak jej to dost rozhodilo. To se pak podepsalo na výkonu na dalších třech sekcích, kdy přibral další dvě koule a bylo jasné, že je po závodě. Dvacet šest bodů celkem znamená deváté místo.

Náladu jsme si spravili hned v následující kategorii girls. Bětka se do soutěže pustila v rychlém tempu – hodina a půl na tři kola po pěti sekcích skutečně ani jinou volbu nepřipouštěla (kluci jeli finále na dvě kola, holky na tři, protože neměly semifinále). Někde měla naplánované šlápnutí na jistotu, občas se vloudil i bod neplánovaný. Po dojezdu sekce honem dát kartu rozhodčímu na další úsek, krátké vydechnutí, napít a do sekce. Po dvou kolech už mezivýsledky ukazovaly, že by „to“ mohlo vyjít, jen vydržet. A to zase  Bětka dovede, třetí kolo zajela za osm bodů a je potvrzeno – DRUHÉ MÍSTO! Blahopřejeme!

Poslední z našich finalistů byl Marek. Na kadetské skoky se vyloženě těšil, některé ale přeci jen byly moc i na něj. K tomu je nutno napsat, že i výroky rozhodčích občas byly diskutabilní – nejen ve finále, ale během celého závodu některé udělené nebo naopak neudělené body nebyly úplně košer. Nicméně Mára bojoval, co šlo a celkových 36 TB jej umístilo na sedmou pozici, spokojenou o to víc, že poprvé dokázal porazit Adama Morewooda.

Takové tedy byly z českého pohledu letošní Světové hry mládeže. Na Bětku čeká ještě slavnostní vyhlášení výsledků, na nás ostatní už jen balení a odjezd. Kompletní výsledky si tentokrát dohledejte sami na stránkách pořadatele – pokud to za vás neudělá Saša a nedá je na hamerské stránky :-)