Report: Ve stanici přesně na čas

Další kolo Youth Games tentokrát zavedlo účastníky do středočeské Sklenky. Pro jezdce z Moravy to znamenalo nutnost překonat cestou obávaný “Ťokův průsmyk” a tak mnozí raději vyrazili s předstihem už v sobotu odpoledne. Ano, v sobotu, neboť závod byl situován na neděli. Skutečným důvodem příjezdu o den dříve ale nebyly obavy z kolon na D1, ale doprovodný program, který na večer připravil pořádající Cyklo-trial klub Střední Čechy – speedtrial, koncert, sele nebo půllitr, každý si mohl vybrat, co mu chutná nejvíce.

Ráno v osm hodin bylo vše připraveno k registraci prvních jezdců. Postupně se jich do soutěže nahlásilo padesát. V kombinaci se sedmi sekcemi na dvě kola to znamenalo, že závod běžel hladce bez velkého čekání ve frontách a přesně podle harmonogramu. Podržíme-li se terminologie z názvu večerní kapely (“Ve stanici nelze”), tak lze říci, že závod dojel do cíle na čas a bez zpoždění. To se málokdy podaří.

Sekce byly rozhlehlé a nijak jezdce nešetřily (přesněji, nešetřili je stavitelé tratí). Dostat se od jedné branky ke druhé bylo často náročnější než branka samotná. Známé trialové úsilí říká, že “velký kámen, velký problém, malý kámen, také velký problém”. Ale přesto nikdo nedojel bez bodů a skoro tentokrát nebylo vidět ani slzy – na rozdíl od potu, který v horkém dni z jezdců tekl proudem.

Promesa byla jako obvykle nejpočetnější, vítězem se stal Pája Povýšil (Olomouc). Poussiny celkem s přehledem ovládl Václav Kolář (Moravský Kras) s dvou set bovovým náskokem a stejně tak (plus ještě s deseti bodíky navíc) si s tratěmi a soupeřkami poradila vítězka kategorie youth girls Bětka Vaněčková (Veselí nad Moravou). V benjaminech medaile zůstala doma zásluhou Vojty Hříbka (Střední Čechy), minimáky vyhrál slovenský jezdec Kuba Mudrák (Záriečie) a kadety Tomáš Vepřek (Olomouc). V kategorii girls zlato patří Denise Pecháčkové (Střední Čechy) a mimochodem, všechny holky ve všech kategoriích dostaly bez ohledu na to, zda mají či nemají medaili, ještě krásné kytice z lučních květin.

Soutěž byla součástí Českého poháru v cyklotrialu a jak probíhal závod v dospělých kategoriích si přečtěte na “zeleném webu” Český cyklotrial: http://ceskycyklotrial.cz/?p=1163. Výsledky jste mohli sledovat online a najdete je zaarchivované záložce “Výsledky”.

Další soutěž jezdce čeká o prázdninách, 13. července v Hamrech nad Sázavou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *