Zimní závod na jaře

Předpovědi počasí pro druhou soutěž Českého poháru mládeže – Youth Games nebyly vůbec dobré. Nakonec to ale dopadlo dobře: ty nejhorší obavy se nenaplnily, jinak řečeno – během závodu nepršelo. Studená fronta stihla přejít přes Brno během noci a připravila účastníkům závodu velmi, velmi studenou neděli doplněnou silným větrem. Přežili to ale všichni.

Příprava tratí začala v sobotu po obědě po ukončení předešlé akce v trialparku (závodu BIU). Je potřeba poděkovat těm, kdo na sebe spolu s ředitelem závodu Jirkou Damborským vzali úkol našipkovat šest sekcí: David Kalaš, Tomáš Vaněček, Tomáš Mudrych, Milan Vepřek, Martin Hříbek. Dvakrát museli práci přerušit: poprvé je vyhnal večerní déšť, podruhé noční tma. Poslední trať tak dokončili o půl osmé ráno. Klobouk dolů a díky za to!

Aby nevypadaly stesky na chladné počasí jako změkčilost lidí uvyklých městskému komfortu, uveďme konkrétní číslovky: noční teplota +4,7°C, ranní +5,4 °C, dopolední pak kolem 7°C. Jak ale již bylo napsáno: bez deště! Hurá. A vlastně i ten studený vítr pomohl, protože kameny přeci jen stihly jakž takž obeschnout. A že mohlo být hůře, potvrdili například Slováci z Popradu: “Hej, cestou na Hrozenkovskom priesmyku bolo na krajniciach bielo od snehu“. Sníh padal i v sobotu v Belgii na C1… Takže ještě jednou: ne, nestěžujeme si, jsme rádi, že nebylo hůře 🙂

A docela dobře v tomto kontextu vypadala i startovní listina. 62 startujících je slušná účast. Kromě pohárových kategorií Youth Games byly vypsané i volné “open” kategorie. Je vidět, že jejich zavedení byl dobrý krok, počet jezdců, kteří věkem nevejdou do Poháru a přesto mají chuť si zajezdit, rozhodně není malý.

Vítězství v jednotlivých kategoriích Youth Games získali: promesa – Matyáš Buriánek (Olomouc), poussin – Michal Nagy (Lučenec, SVK), youth girls – Alžběta Vaněčková (Veselí nad Moravou), benjamin – Vojtěch Hříbek (Střední Čechy), girls – Denisa Pecháčková (Střední Čechy), minime – René Vymětal (Znojmo), cadet – Tomáš Vepřek (Olomouc). Kompletní výsledky najdete samozřejmě také zde na stránkách (konkrétně na tomto odkazu)

Poděkovat je potřeba i rozhodčím, kteří strávili sedm studených hodin na sekcích: Jirka Damborský, Šárka Damborská, Tomáš Vaněček, David Herka, Vašek Pečínka a Jirka Štěpánek. Bez vás by to nešlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *