Report: Bystřice

http://img21.rajce.idnes.cz/d2102/11/11501/11501595_6a147a420f8816189255711efb579ed3/images/MG_4471.jpg?ver=4Šedesát závodníků,  spousta diváků a pohodová atmosféra  – i to patří mezi výsledky trialového víkendu. A přesto, že v sobotu bylo 32° C ve stínu, lze také počasí hodnotit kladně, neboť déšť způsobně počkal až na sobotní noc a nedělní bouřky se Velké Bystřici po čas závodu jako zázrakem vyhýbaly.

Neděle: Cyklotrialové hry mládeže a OPEN trial

V sobotu v noci přišel déšť, který spláchl prach a ochladil vzduch. Ráno už ale bylo zase horké a bez deště. Počet sekcí byl po dohodě snížen ze šesti na pět, na jezdcích byla předchozí den přeci jen už znát únava. Na start Her mládeže v deset dopoledne nastoupilo 42 závodníků, v pravé poledne s k nim přidalo dalších 16 jezdců v OPEN trialu, dohromady tedy necelých šedesát jezdců. Nejen proto měl závod oproti sobotě poklidnější atmosféru.

Tu začalo odpoledne narušovat občasné vzdálené hřmění a černé mraky na obloze, v jednu chvíli dokonce spadlo asi pět kapek deště – díky aplikacím v chytrých telefonech ale jezdci zůstávali klidní, neboť jim meteoradar prozradil, že déšť a kroupy padají všude okolo, jen ne ve Velké Bystřici.

Nedělní výsledky jsou zde. Za zmínku stojí kategorie elite 20, kterou jsme postavili příliš snadnou na to, aby se tam dala odpustit jakákoliv chyba a na Vaška Koláře tak zůstala tentokrát bramborová medaile. Celý závod bezchybně s nulou odjel Samo Hlavatý a zaslouženě zvítězil stejně jako Marek Pochtiol v expertech – mladá krev je holt mladá krev a o těchto dvou v budoucnu určitě ještě uslyšíme. Jak ostatně řekl Samuelův otec: „Po těch sedmi letech ježdění už se na něj dá docela koukat“.

Na Rajčeti najdete fotografie.