UCI: Seminář pořadatelů před novou sezonou

Participants in the Trials OrganisersPořadatelé všech čtyř kol UCI Světového poháru v trialu 2015 a UCI Světových her mládeže se sešli minulý týden v sídle Mezinárodní cyklistické federace ve švýcarském Aigle. K setkání se připojil prezident trialové komise a techničtí delegáti.

Ještě předtím, než se pustili do projednání důležitých bodů a pokynů pro nadcházející sezonu,byla předána pořadatelům soutěže v Antwerpách cena za nejlepší soutěž Světového poháru v trialu za rok 2014. Belgie nechybí v kalendáři ani letos, závěrečné čtvrté kolo se zde koná 26.-27. září.

Trialová disciplína by letos mohla těžit výhody z některých změn v Pravidlech UCI 2015, zejména:

  • zavedení soutěže národních týmů na UCI Světovém šampionátu a na UCI Světových hrách mládeže
  • zavedení 1/2-finále v kategorii žen (Women)
  • zavedení kategorie mladších dívek (Youth Girls, 9-11 let) na UCI Světových hrách mládeže
  • nový formát soutěže UCI Světovém poháru, který zkrátí podnik ze tří dnů na dva

„Trialová komise tvrdě pracovala na dalším zatraktivnění a pokračování růstu popularity této úžasné disciplíny“, řekl předseda sekce off-road cyklistiky Peter Van den Abeele. „Soutěž národních týmů přidá Světovému šampionátu a Světovým hrám mládeže novou dimenzi. Její zařazení do úvodního dne připraví scénu pro následující individuální disciplíny, tak, jak je to už dnes v horských kolech.“

Peter Fisch, prezident UCI komise trialu, dodal, že zkrácení programu soutěží Světového poháru sníží náklady jak pro pořadatele, tak pro jezdce, což by v důsledku mohlo podpořit větší zájem a účast sportovců a také zvýšit zájem nových měst o pořádání soutěží.

„A nakonec, zavedení 1/2 finále žen a nová kategorie pro mladší dívky je v souladu s naší touhou rozvíjet ženské soutěže na nejvyšší úroveň“, uzavřel pan Van den Abeele.

Změny v mezinárodních UCI Pravidlech pro trial budou zveřejněny v následujících týdnech na webových stránkách www.uci.ch, z nichž byl přeložen i tento článek.

(přejato z www.biketrial-olomouc.cz)