Mistrovské obhajoby

Letná sice zdaleka není nejvyšším místem v Praze, nicméně tento víkend se jím na dva dny stala – alespoň z pohledu cyklotrialistů. Co totiž může být vyššího než souboj o tituly mistrů republiky? Konkrétně o ty mládežnické se bojovalo v sobotu. Své tituly z loňska obhájili hned čtyři závodníci i přesto, že většina z nich již přestoupila do vyšší kategorie.

Ve čtvrtek sice začalo astronomické léto, ale počasí tomu vůbec neodpovídalo. Tropické třicítky odnesla studená fronta daleko na východ a soutěž probíhala v chladném větrném počasí. Počasí bohužel odneslo i část diváků, kterých jinak za pěkného dne na tomto místě potkáte opravdu hodně. Přesto však atmosféra místa dodala závodům velkoměstský šmrnc: část diváků zůstala, k tomu streetově posprejované zbytky podstavce někdejšího pomníku, Praha s řekou a mosty rozprostírající se pod kopcem, směsice různých jazyků a také hamburger ve stánku za sto osmdesát korun 🙁 Když ale tihle vykutálení stánkaři zjistili, že se kšefty za těchto podmínek nehýbou, sbalili se a bez rozloučení odjeli a jejich místo druhý den zaujal hlavní sponzor soutěže. Firma Levné potraviny překonala svůj název a pro účastníky závodu nabídla občerstvení zcela zadarmo. Obdivuhodné.

O tom, jaké byly tratě a jaké peripetie si zažívali pořadatelé při přípravě závodu jste si mohli přečíst na našem serveru Český cyklotrial – pokud jste tak dosud neučinili, odskočte si článek přečíst na tento odkaz (ale vraťte se!)

Mistrovské obhajoby

Dvouleté věkové rozmezí kategorií UCI má za následek neustálé obměny jezdců v kategoriích, nicméně někteří na to neberou ohled a vyhrávají bez ohledu na to, jestli jsou “prvoročáci” nebo “druhoročáci”.

V poussinech titul mistra získal Jirka Sehnal (ÚAMK Biketrial Blansko), který se konečně dočkal kýžené věkové hranice 9 let nutné pro možnost nominace na Světové hry mládeže. Zkušeností už stihl nasbírat dostatek a jsme zvědaví, jak je v Itálii prodá.

V mladších dívkách obhájila loňské prvenství Denisa Pecháčková (ÚAMK-Cyklo trial klub Střední Čechy), ostatně, od vítězky Světových her mládeže jsme to tak nějak trošku i očekávali 🙂

V benjaminech všem vytřel zrak Jakub Kalaš (ÚAMK-Cyklo trial klub Střední Čechy), který v letošním seriálu Youth Games své soupeře ukolébal méně výraznými výkony a teď v Praze si to plně vynahradil. Jak říká české přísloví, tichá voda zlato bere.

V kategorii girls patří letos titul Elišce Mudrychové (ÚAMK Biketrial Znojmo) a je to první ze dvou titulů, které letos do Znojma zamířily.

Další letošní obhajobu totiž předvedl René Vymětal (ÚAMK Biketrial Znojmo) v kategorii minime. Před rokem to byl titul v benjaminech, letos již o kategorii výš. Vzhledem k tomu, že v nedělní soutěži už Renda začal pokoušet červené tratě v juniorech, tak ještě asi nekončíme 🙂

V kadetech zopakoval své loňské vítězství Tomáš Vepřek (ÚAMK Biketrial klub Olomouc). Najděte pět rozdílů: vloni to bylo v minimech, letos v kadetech. Vloni byl Tomáš o deset centimetrů menší. Vloni to bylo v Blansku, letos v Praze. Vloni měl kolo Jitsie, letos Clean. A ten pátý?

Čtvrtý titul obhájil loňský vítěz kadetů Marek Pochtiol – letos už ovšem v juniorech a za výsledky dospělých kategorií vás proto opět odkážeme na Český cyklotrial.

Kompletní výsledky, fotogalerie atd.

Kompletní výsledková listina

Fotogalerie Saši Šillerové

Video ze sobotního závodu C1, kamera & střih Ondra Šenk

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *