Je odstartováno!

Úvodní soutěží v Blansku odstartoval minulou neděli Český pohár mládeže v cyklotrialu 2018. Kromě mládežnických kategorií se soutěžilo také v open soutěži bez omezení věku a mezi účastníky se představila řada zajímavých jmen. Do souboje s nástrahami sekcí se tak vydalo celkem 75 startujících ze šesti zemí Evropy.

Český pohár mládeže – Youth Games

Pořadatelé z ÚAMK Biketrial Blansko postavili šest sekcí a využili přitom plně druhovou pestrost překážek v trialparku na Sportovním ostrově. Pečlivá příprava byla vidět jak na sekcích samotných, tak v zázemí pro účastníky. Svůj díl na dobré atmosféře mělo samozřejmě i doslova letní počasí.

Pro mládež byl blanenský závod první z nominačních soutěži pro letošní Světové hry mládeže. Dětí nastoupilo 57, kromě Česka nechybělo Slovensko, Polsko a Rakousko. Vítězství v promese těsně vybojovala Daniela Pecháčková (Cyklo-trial Střední Čechy), v poussinech za sebou nechal všechny konkurenty Jirka Sehnal (Biketrial Blansko), v mladších dívkách si pro zlato dojela Denisa Pecháčková (rovněž Cyklo-trial Střední Čechy), v benjaminech vyhrál Vojta Vepřek (Biketrial klub Olomouc),  starší dívky vyhrála opět dvojitá agentka Denisa Pecháčková, v kategorii minime se z vítězství radoval (alespoň doufáme, že mu udělalo radost) René Vymětal (SK Biketrial Znojmo) a mezi kadety byl nejlepší Tomáš Vepřek (Biketrial klub Olomouc). Kompletní výsledky najdete v příslušné části webu.

Soutěž v kategoriích Open

V exhibici se proměnila soutěž ve volných kategoriích Open. Díky souhře dvou soutěží v jednom víkendu (v sobotu se jel závod BIU v lesích nad městem) si výlet do Blanska naplánovalo několik přátel ředitele soutěže Vaška Koláře a i když Vasha samotný v neděli nechal kolo odpočívat, tak na červených tratích bylo na co koukat. Vítězem se stal suverénní Arvis Dermaks z Lotyšska, následovaný Markem Pochtiolem ze Žižkova Pole a Yanem Sokolovskyym z Ukrajiny. Také výsledky Open jsou zde na webu (předchozí odkaz).

Další soutěž je naplánována na 16. června do Veselí nad Moravou, kde kromě mládežnického poháru zahájí i letošní Český pohár dospělých.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *