Wanted: Hledá se rozhodčí

“Hledá se rozhodčí – živý či mrtvý, raději bychom ale samozřejmě ty živé.” Tak nějak by mohla vypadat vtipná parafráze na klasické westernové letáky s palcovým WANTED v záhlaví. My to ale nemyslíme jako vtip. My opravdu hledáme (živé) rozhodčí pro sezonu 2018. Chcete nám pomoci? Čtěte dále.

Proč je kvalitní rozhodčí důležitý

Na výkonu rozhodčích stojí a padá úroveň celé soutěže. Sekce, atmosféra, diváci, ceny – to všechno je na závodě také důležité, ale spravedlivé posouzení jezdců rozhodčím je základ.

Jaké vlastnosti potřebujete dobrý rozhodčí

Spravedlivost – všem jezdcům stejně, nikomu nenadržovat. Dobrá znalost pravidel – umět rychle posoudit situaci. Autorita – ale zároveň přistupovat k jezdcům lidsky, zejména k dětem. Pozornost – nicméně i rozhodčí má právo se přehlédnout. Vytrvalost – udržet šest hodin koncentraci. Lásku k trialu – protože bez té se to dělat nedá.

Co z toho budete mít

Pro sezonu 2018 navyšuje Pracovní skupina trialu odměnu rozhodčího na soutěžích Českého poháru a Youth Games na 800 korun. A samozřejmě jsou tu další benefity: den strávíte na čerstvém vzduchu, ve společnosti fajn lidí a často i silných emocí – ať už radostných úsměvů, nebo slziček (na své si tedy přijde opravdu každý).

Kdo je tedy ideálním kandidátem na rozhodčího

Starší sourozenci jezdců (rozhodčím se mohou stát od 15 let věku). Rodiče odrostlejších jezdců, kteří již závod dokážou absolvovat sami. Bývalí jezdci, kteří se chtějí potkávat se známými, pomoci svému sportu a ještě si domů odvézt nějakou tu korunu. Kamarádi, přítelkyně nebo třeba děda, který ještě stále dobře vidí a má energie na rozdávání a nechce se mu v sobotu sedět doma.

Co máte udělat, abyste se rozhodčím stali

Pokud jste se rozhodli stát rozhodčím, tak nám v prvé řadě nám napište na e-mail info@ceskycyklotrial.cz / info@youthgames.cz nebo zavolejte na telefon +420 721 048 805 pokud možno do 15. března 2018 (ale klidně i po tomto datu). Kontaktujeme vás a domluvíme se na způsobu vašeho proškolení – rádi bychom zavedli nějakou on-line formu, ještě uvidíme.

Stále váháte?

Ano, od práce rozhodčího vás může řada okolností odrazovat. Je to zodpovědná funkce. Je náročné udržet po celou soutěž pozornost. Můžete se dostat do konfliktu s jezdci nebo rodiči. Může být špatné počasí – zima, horko, mokro. To je všechno pravda – ale dá se to zvládnout. A potřebujeme vás. Tak co, budete to právě vy, koho uvítáme v naší partě rozhodčích pro sezonu 2018?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *