Cyklotrialové gala

Slavnostní vyhlášení vítězů domácí cyklotrialové sezony se konalo v sobotu 25. 11. v Olomouci. Pomalu se z toho stává tradice – namísto sportovních dresů obléknout pro jednou slavnostní gala, místo závodního shonu si najít klidnou chvíli na kus řeči.

Přesto nechyběla ani tuto slavnostní sobotu možnost aktivního sportu. V tréninkové hale Biketrial klubu Olomouc byl připravený “Nezávod”. Šest sekcí na ploše téměř 900 metrů čtverečných nabídlo formou bodovaného tréninku obtížnost od promesy až po kadety. Po dopoledním ježdění ale nastal čas převléknout se a přesunout se do příjemně vyhřátého sálu na vyhlášení.

Ohlédnutí za reprezentací

Je to teprve dva týdny, co se česká trialová reprezentace vrátila z historicky prvních UCI Urban Cycling Games v čínském Chengdu. Nejlepšího výsledku dosáhl Václav Kolář svým osmým místem v kategorii elite 20”. Poděkování na pódiu si vysloužil také mládežnický reprezentační tým, který svým vítězstvím v týmové soutěži národů na Světových hrách mládeže v Dánsku a třemi medailemi v individuálních soutěžích dává naději, že český cyklotrial jde správnou cestou.

Český pohár mládeže

Vítězem nejmladší kategorie promesa (do 8 let) se stal Ondřej Hraba z Cyklo-trial klubu Střední Čechy. Druhé místo obsadil Kryštof Vaněček, třetí Daniela Pecháčková. V kategorii poussin (9-10 let) zvítězil Jakub Kalaš (Cyklo-trial klub SČ), následovaný jezdci Jiřím Sehnalem a Radimem Ženatým. V dívčí kategorii youth girls (9-11 let) zvítězila Alžběta Vaněčková (SC Biketrial Veselí nad Moravou), společnost jí na stupních vítězů dělaly sestry Eliška (druhá) a Štěpánka (třetí) Mudrychovy a chybět nemohl ani jejich maskot, plyšový Quidok. Kategorii benjamin (11-12) vyhrál Vojtěch Kalaš (Cyklo-trial klub SČ), druhý skončil Vojtěch Hříbek a třetí Tobiáš Daněk. V minimech (13-14) se z vítězství radoval Tomáš Vepřek (Biketrial klub Olomouc), po něm Alžběta Pečínková a René Vymětal. Ve starších dívkách (girls, 12-16 ) vyhrála Denisa Pecháčková (Cyklo-trial klub SČ) před Eliškou Hříbkovou, nejstarší kategorii cadet (15-16) opět ovládl Marek Pochtiol (Trial Žižkovo Pole), za ním se umístili Petr Mokrý a Ondřej Krúpčik.

Český pohár v cyklotrialu

Vyhlášeni byli samozřejmě i vítězové Českého poháru dospělých. Kategorii elite 20” vyhrál Václav Kolář z Blanska, v elite 26″ zvítězil Tomáš Eibl z Děčína, experty opanoval Tomáš Kočička z Vracova, open kategorii vládne David Budský z Prahy a women vyhrála Alžběta Pečínková z Hamrů nad Sázavou.

Rautem ku zdraví

Odpoledne okořenily vtipné improvizované skeče herců divadla Komediograf a po jejich závěrečné klauniádě na cyklotrialový motiv se všichni ještě rozesmátí přesunuli k připravenému rautu. Sport je sice fajn, ale stůl plný dobrot také občas není k zahození – tento byl věnován firmou Levné potraviny, s.r.o.

Poděkování patří jim i dalším sponzorům letošního Českého poháru: firmě Veseko, státnímu podniku Lesy České republiky, společnostem Penta trading Říčany, Fastav Development Vsetín, Nominal – zdravá výživa, Nová Duha, Kruspy snacks, Bikeprod.cz a Vanad Golčův Jeníkov. V neposlední řadě za podporu děkujeme také Českému svazu cyklistiky a Ústřednímu automotoklubu ČR.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *