Doba kamenná

Aniž by to byl záměr, tak závody druhé poloviny letošní sezony jsou samé pořadatelské premiéry. České Budějovice nebyly výjimkou – a stejně jako v předchozích případech i zde to byla premiéra velmi povedená.

Kluci z Biketrial Akademie ČB, kteří mají závod “na svědomí”, vybrali k pořádání závodu místo plné navezených kamenů všemožných velikostí – od balvanů po malé skalky velikosti autobusu. A protože oficiální název místa zní “složiště materiálu”, tak tento trialový poklad doplňovaly ještě betonové panely a ocelové larseny, které zde mají Vodohodpodářské stavby uskladněné (možná k pozdějšímu použití, možná navěky). Tak či tak, pro stavbu tratí to znamenalo ideální podmínky.

Sekcí bylo připraveno pět. Obtížnost byla nastavena tak, aby si všichni jezdci něco projeli – což je důležité, protože pokud necháme slabší závodníky celý rok sbírat jenom pětky, tak je v další sezoně už nemusíme znovu potkat. V poussinech, kde to v půli závodu začalo vypadat na “model Viborg” – tedy příliš mnoho jezdců s nulovým skóre – byla do posledního kola provedena úprava trati a první dvě sekce mírně ztíženy. Ne všichni to přijali pozitivně, nicméně pravidla toto umožňují a je lépe, když o vítězi nerozhoduje jedno náhodné cinknutí pedálem.

Na start se postavilo přes padesát jezdců. Promesu vyhrál Ondra Hraba (ÚAMK Cyklo-trial Střední Čechy), poussiny Radim Ženatý (ÚAMK Biketrial Blansko), youth girls Denisa Pecháčková (ÚAMK Cyklo-trial Střední Čechy), benjaminy Vojtěch Vepřek (ÚAMK Biketrial klub Olomouc), girls opět Denisa Pecháčková, minime Andrej Galovič (Cykloklub Rudina, SVK) a kadety Marek Pochtiol (Trial Žižkovo Pole). V open kategorii vyhrál místní jezdec Martin Majer.

Závod proběhl pod patronací ÚAMK České Budějovice, ke kterému Biketrial Akademie patří.

Pro mladé trialisty z českobudějovického klubu to byla většinou první závodní zkušenost a doufejme, že ne poslední. Zopakovat si to mohou – a vy s nimi – za 14 dní na finálovém závodě Českého poháru mládeže ve Veselí nad Moravou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *