YG České Budějovice

Bylo by samozřejmě hezké, kdyby v cyklotrialu bylo mnohem, mnohem více závodníků než dnes. Mohli bychom pak třeba začít pořádat zvlášť Český pohár a zvlášť Moravský pohár (a věřte nebo ne, i takové návrhy zde vážně byly). Ten “český” by se jel v Českých Budějovicích, České Třebové, Českém Krumlově, Českém Šternberku a v Berouně, “moravský” naopak v Moravských Budějovicích, Moravské Třebové, Moravském Krumlově, Moravském Berouně a ve Šternberku.

Při současném počtu jezdců ale zůstaneme u stávajícího modelu. Jak však říká čínské přísloví, i ta nejdelší cesta začíná prvním krokem a tím jsou v tomto případě České Budějovice. Teď však zase chvíli vážně: rozdělení poháru na dvě větve samozřejmě neplánujeme, ale skutečnost, že všechny čtyři podzimní soutěže zajišťují nováčci mezi pořadateli YG dává naději, že cyklotrialová komunita bude i nadále narůstat. A kdo ví, třeba časem dojde i na tu Moravskou Třebovou, která je mimochodem velmi krásné město.

České Budějovice jsou na řadě už letos, 30. září, pořádání se ujali kluci z Biketrial Academy ČB a základní info najdete na facebooku. Podrobnější informace doplníme sem na web co nejdříve.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *