Jedenáct finalistů

Povzbuzeni úspěchem v týmové soutěži nastoupili dnes naši jezdci do kvalifikace v individuálních soutěžích. U některých jsme v postup do finále věřili víc, u některých méně – výsledných jedenáct postupujících je ale výsledek, který vysoce překonal naše očekávání. Někteří si bohužel vytáhli Černého Petra a závod pro ně dnes skončil. Na konci článku je fotogalerie.

Počasí i v sobotu setrvalo stálé, což v místních poměrech znamenalo střídavě přeháňky. První do toho nastoupili poussini, kde jsme mezi 35 startujícími měli 4 závodníky: Vojtu Hříbka, Vojtu Vepřka, Kubu Kalaše a Radima Ženatého, pro kterého to byla reprezentační premiéra. Problémem byly příliš snadné tratě, což je bohužel bez jakékoliv ironie. Úroveň bílých sekcí silně zaostávala za obtížností toho, na co jsou kluci zvyklí z domácích soutěží a bylo jasné, že chyba rovná se konec šancí na postup. A také že ano – po prvním kole mělo samé nuly hned několik jezdců a postupová místa končila na dvou bodech! Nervy k prasknutí. Jak u jezdců, tak u rodičů. Prvních pět jezdců dokončilo s čistou nulou! Z našich postoupili do finále druhý Vojta Vepřek (0 TB), pátý Vojta Hříbek (0 TB) a devátý Radim Ženatý (2 TB). Černého Petra si vytáhl Kuba Kalaš, který se 4 TB skončil o jediný bod na třináctém, prvním nepostupovém místě.

V následující kategorii minime jsme měli jediného zástupce, Tomáše Vepřka. Tom skvěle rozjel první kolo – s 5 body byl průběžně na pátém místě. Druhé kolo bohužel už tak slavné nebylo a na kartě se objevily tři pětky, ale nakonec to i tak stačilo s přehledem na postup z osmého místa.

Mladší dívky si vybraly na svou soutěž hned několik dešťových přeháněk po sobě, takže naše tři děvčata – Denisa Pecháčková, Eliška Mudrychová i Alžběta Vaněčková – měla bílé tratě ve výsledku těžší než poussini. Přesto i zde se postupovalo z prvních dvou míst s nulou: z druhého místa Denisa (0 TB),  ze čtvrtého Bětka (21 TB) a z pátého Eliška (39 TB).

V benjaminech nastoupili Vojta Kalaš a René Vymětal. Oba rozjeli první kolo výborně: Vojta průběžně třetí, Renda sedmý. Ve druhém kole ale Vojta najednou začal vršit chybu na chybu a finále najednou vůbec nebylo jisté. Renda naopak udržel hlavu v klidu a ještě dva body upsal. Nakonec to ale klaplo a postupují oba: René ze šestého místa (12 TB) a Vojta, který přibral ještě dva body za čas (celkem 21 TB), z místa desátého.

Jestliže poussini byli příliš snadný, u kadetů si organizátoři obtížnost vynahradili – jinými slovy, černé tratě byly fakt mazec. Pro Peťu Mokrého tato obtížnost byla bohužel příliš a dovezl plný počet. Marek Pochtiol v tvrdé konkurenci 39 kadetů bojoval a zpočátku velmi dobře: první kolo zahájil nulou, pak nějaké bodíky přidal a bohužel i jednu pětku, celkem 11 bodů a pozice kolem desátého, tedy postupového místa. Jenže ve druhém kole nevyšly dva tři odrazy a najednou byly na kartě tři pětky a sen o finále se rozplynul. Přesto, že na všechny sekce technicky měl, tak skončil na 15. příčce.

Poslední startovaly dívky a mezi nimi i naše Bětka Pečínková a Eliška Hříbková. U Bětky jsme v postup tak nějak stoprocentně věřili a ona nezklamala – zatímco její soupeřky teprve dokončovaly kolo první, ona už odevzdala kartu za kolo druhé a celou kvalifikaci odjela s nulama. Super, aspoň můžeme sledovat Lízu. Ta i přes pár škobrtnutí zajela výborně a páté místo znamená pro nás poslední, jedenáctou finalistku!

Problémem pro všechny kategorie dnes byly hlavně šipky, které špatně držely v drátech a padaly na zem i po lehkém doteku. Takovýchto pětek nasbírali naši (ale i další) jezdci spoustu. Ne moc šťasné byly i úzké koridory mezi sekcemi, kde se velmi obtížně procházelo dívákům bez kola, natož pak jezdcům s koly. Překážky samotné ale byly velmi dobře a zajímavě postavené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *