Zlatí v národech

Světové hry mládeže ve Viborgu nemohla Česká republika zahájit lépe: náš šestičlenný tým zvítězil v soutěži národů! O skvělý výsledek se postaralo družstvo ve složení Vojta Hříbek, Denisa Pecháčková, René Vymětal, Tomáš Vepřek, Bětka Pečínková a Marek Pochtiol. Dánský Viborg si tak snad nebudeme pamatovat jako “ty hry, kde stále pršelo”, ale jako “ty, kde jsme (poprvé) vyhráli”.

Déšť je totiž zatím naším stálým společníkem. Velmi silné přeháňky si užíváme celý pátek. Ti, kdo přijeli už ve čtvrtek, tak ještě o den déle. Pokud zrovna neprší, znamená to, že co nevidět začne. Místní lidé se ale tváří, že se nic neděje. Chodí v dešti po ulicích, koukají do výloh, jezdí na kole. O tom, že je zde déšť součástí života, svědčí i možnost půjčit si zdarma ve městě deštník.

Město samotné je moc hezké plné úzkých uliček a malých domků. Nepříliš velké je z našeho pohledu i náměstí Nytorv, na kterém jsou postavené všechny závodní sekce včetně sekce pro týmovou soutěž. Prostoru kolem sekcí proto mnoho nezbylo a je to docela tlačenice – zvláště, když tam, kde by se ještě nějaké volné místo našlo, stojí stojan na kola, výstava historických fotografi nebo party stan italské reprezentace.

Týmová soutěž proběhla v pátek v podvečer jako zázrakem bez deště. Dokonce po tom posledním stihly sekce i trochu oschnout. Náš tým měl připravené varianty “odvážná” a “na jistotu”, přehled o tom, kterou mají jednotliví jezdci volit, měl David Kalaš, který s blokem a tužkou v ruce průběžně zapisoval a sčítal body všech čtrnácti národů. Všichni naši jezdci dojeli do cíle a přivezli cenné body – v součtu dostatek na to, aby porazili jak Francouze, tak Španěly a zvítězili. Je to velký úspěch a završení dlouhodobé cílevědomé práce.

Ráno v devět začínají individuální soutěže a boj o postup do nedělního finále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *